قصص و روايات - روايات صعيدية :

رواية سجينة العادات للكاتبة نرمين قدري الفصل الرابع عشر

رواية سجينة العادات للكاتبة نرمين قدري الفصل الرابع عشر

رواية سجينة العادات للكاتبة نرمين قدري الفصل الرابع عشر

نورما: يووووو كالعاده مجابتش هدومي معايا.

لفت فوطة حول خصرها وطلعت تلبس فجاءة الباب فتح و دخل امير بقمة غضبه
انتفضت نورما وقالت بفزع: +انت اتجننت في عقلك انت ازاي تخش عليا كده من غير ما تخبط على باب ايه خلاص ده حتى انتم طول النهار مش يتكلموا غير عن الأصول والعادات والتقاليد هي دي الأصول انك نزق الباب وتخش
تجاهل امير كلامها فكان الغضب يتملك منه بشده فقد عمي عينه عن كل شئ قال بغضب عارم.

- بلا اخبط بلا زفت انتي اصلا يومك مش معدي انتي ازاي يا هانم يا محترمة تسمحي لنفسك تنزلي في نص الليالي كده ااااايه مالكيش حاكم ولا فاكرة اني مش هقدر على حتت بنت زيك لاااااااا فوق لنفسك كويس انتي هنا في الصعيد مش في مصر تسسرمحي على كيفك لاء لهنا وبس انتي يدفنوكي مكانك وملكيش ديه فاهمة اللي كنت واخده عليه في مصر هنا مينفعش.

نورما بذعر من قوة صوته قالت بنفس الحده حتى لا تظهر ضعفها امامه: +اايه ياعم انت طايح كده. شبه القطار اللي من غير سواق حيلك حيلك انت مين انت علشان تحكم.

و تتحكم فيا ليه انت ملكش عندي حاجة كل اللي كان ليكم عندي هي شهور العده و الحمد لله خلصت و خلصنا منها غير كده بح خلاص فنيتو عاوز اقولها لك بكام لغة علشان تفهم انا ماشية سيبهالكم مخضرة افرحوا بيها العده اللي كنتم بتتحكموا فيا بيها بح خلاص انا من دلوقتي حره نفسي اعمل اللي يريحني انا.

تمتلك امير. غضب و جلس ا ووضع ساق فوق الأخري
وظل يضحك هههههههههههه هههههههههههه هههههههههههه.

استشاطت نورما غيظا منع وقالت بعصبية: + انت بتضحك على ايه ممكن افهم شكلك مش مصدقني أنني ممكن اسيبك وامشي هتشوف هعملها ازاي.

زفر امير انفاسه واستنفذ كل نقطه صبر لدية وتغيرت نبرة صوته وقال: لاء مش مصدقك الصراحة وريني كده ممكن جنابك تعملي وانا حهوريكي انا هكسرك ازاي وعلى فكره أنا مش بهدد انا بنفذ على طول علشان انا خلاص ماعدتش ليا صبر أو قوة تحمل خلاص انا على اخري من اول النهار ياريت وانتي بتتعملي معايا راعي أن انا خلاص معنديش قوة تحمل يا نورما علشان مترجعيش تقولي أن انا محظرتكيش انا على اخري.

رمت بتحذيره عرض الحائط وقالت بتحدي مقصود إثارة غضبه: + لا انت ولا عشرة زيك بقدرو يكسرو شعرة من نورما فاروق الجندي انت مش عارف بتكلم مع مين و إذا كنت سكت قبل كده مش قله حيلة مني.
او ضعف لاء و الف لاء انا سكت لاني كنت مقدرة الظرف اللي كنتم فيه و موت اخوك اكمل. وعلشان كنت عارفة انت كنت متعلق بيه ازاي.

لكن من النهاردة انا مش مجبرة استحمل اي حد فيكم و اللي هيمسني بكلمة حديله عشرة لأن خلاص شبعت إهانات من ساعة ما دخلت البيت ده وكانكم بتتفننوا تهينوا اي حد يخش عندكم وكانكم أسياد الكل.

امير بسخرية: خلصتي الهبل ده اعملي حسابك هتجوزك واشغلك هنا تحت رجلي و ادوس كمان عليكي برجلي.

نورما: هههههههههههه ضحكتني وانا مليش نفس انزل يابني من ارض الاحلام اللي انت عايش فيها دي انزل لأرض الواقع وسيبك بقي من دور الحاكم بأمر ده و خليك معانا هنا فوق لا انت ولا عشرة زيك بقدرو يخلوني اعمل حاجة انا مش عاوزاها كفايا مرة اتغصبت على الجواز من اخوك و متكلمتش لكن بعد كده محدش هيقدر يفرد عليا حاجة انا مش عاوزاها وخالي بالك يا أمير لو ولدتك استمرت في الاهانه انا بايعة انا على أتم استعداد اكشف سر اكمل وأثبت الكل ان لسة عذراء و كفايا اهانه لحد كده واظن أن انا استحملتكم مافي الكفاية خلاص معدتش عندي ذرة تحمل ولو انت راجل وريني هتقدر تعمل ايه وهدوس عليا ازاي وخد بالك انا كمان مش بهدد انا كمان بنفذ.

تملك الغضب من امير وعمي عينية عن كل شيء واي شيء واي منطق.

اقترب منها وقال
انا بقي هوريكي اذا كنت راجل ولا. عيل.

وفجاءة وعلى غير متوقع سحب امير الفوطة من على جسمها و شدها من شعرها على سرير.

شهقت نورما من المفجاءة الغير متوقعة
- نهارك اسود انت اتجننت صح بطل هبل بقا وفوق لنفسك.

+انا حوريكي الجنان صح انتي اللي جبيته لنفسك أنا هكسرك و هخليكي متسويش حاجة
كده ولا كده محدش يعرف انك لسة بنت.

حاولت نورما أن تدفعة عنها ولكنه كان مثل الثور الهائج و اعمي الغضب عينبة
- ابعد عني احسن اقسم بالله هلم عليك السرايا كلها.

امير: ياريت تلميها علشان يشوفوني وانا في حضنك و انتي كده بس اتصدقي طلعتي جامدة وبداء امير يعتدي عليها و هي بتقاوم بكل طرق
غرزت ضوافرها في وشة مما زاد من غضبة و وأصر على أن يكمل ما بداء.

تغيرت نبرة نورما للاستعطاف.

- امير اعقل اعقل وفق هتخسرني للابد كفايا كفايا بقي حرامم اااه اااه خلاص بقي كفايا كفايا وبدأت في عياط هستيري اااه ثم أطلقت صرخة اللم هزت كيان امير ااااااااااه ولكن بعد فوات الاوان لقد أنتهك عذريتها وكسرها أمام نفسها فاق لنفسة وقام مسرعة.

امير: لاء لاء مش ممكن اكون عملت كده لاء مستحيل مستحيل انتي السبب انتي اللي خلايتي غضبي يسيطر عليا انا مش كده انا بحبك و لا يمكن اعمل فيكي كده انا عملت كده ازاي ازاي لاء مستخيل و سابها و خرج و هو في حالة هستيريا غريبة.

نورما: وكأن الصدمة شلت كل اعضاءها ودخلت في حالة رعشة غريبة لينتفض كل جسمها وهي غير مستوعبه اللي حصل فضلت على وضعها ده ساعتين في هزاين وكأنها انفصلت عن الواقع إلى أن بدأت تسترجع قوتها بدأت تقوم من مكنها و دليل عزريتها وبراتها محاوطها من كل جانب دخلت نورما الحمام و فتحت الماية البارده و نزلت تحتها بدون أي حركة و دمعها لم تتوقف وبعد مده من الوقت لا تعلم عددها استجمعت قوتها واحست ببروده الماية طلعت و لفت نفسها بلفوط.

طلعت عنيها وقعت على ملايه سرير وكان عليها الدم برأتها مغرقها بدأت في حالة هستريا تانية من النواح و بدأت تشد ملايا من على سرير. وكأنه تود أن تمحي كل اثر لهذه اللحظة ارتدت ملابسها ودخلت نامت وكأنها تود الهروب من واقع.

وعند امير حاله لم يكن افضل منها كان في حالة لا وعي غير مصدق اللي حصل وكأنه يهرب هو ايضا من الواقع.

امير انا لا زاي اعمل فيها كده انا محبتش حد قد ما حبيتها واللهي حبتها قلبي مدقش غير ليها ازاي تكسرها قدام نفسها كده انا لازم ارد لها اعتبرها لازم انا مش هسبها
وفي المساء تجمع الجميع على العشاء نزل امير بيحث بعينة عنها لم يجدها بداء قلبه يخفق من شده الخوف عليها
قالت ماهي بدلع ماسخ
امير حيبيي تعالي يلا العشا جاهز وأنا هموت من الجوع صراحة.

لم ينظر لها امير وقال بحده مبالغة
-كلي يا ماهي وحد ما سكك الاكل قدامك
تصنعت الزعل وقالت: +كده بردو بدل ما تقعد جانبي و تحاول تخفف عني موت ابننا هي دي حمدالله على سلامتك.

هانم: اباااي مرتك عنديها حق يا اولدي اجعد جارها وسيها الست تحب جوزها يكون جارها وهي عاتبكي عاد.

جلس امير علشان ينهي كلام لانه كان في حالة مش عاوز يسمع اي كلام و بدات ماهيتاب في دلع عليه و هو بيستنفز اخر ما تبقي من صبرة عليها.

وفجاءة ساد صمت عارم بدخول نورما. وراسها مرفوعة و في عنيها نظرات قوة و تحدي و في أيدها شنطة سفر كبيرة.

نورما مساء الخير عليكم دون أن ترفع عينها و تنظر لوجه
نورما بتحدي وقوة. وكان لم يكسرها شيء من قبل
مع سلامة يا جماعة اشوف وشكم بخير.

هانم: بستهزاء وعلى فين العزم بجانب البرنسيسة.

قالت نورما بنفس نبرة القوة وهي متماسكة لابعد حد: +هيكون على فين على سراية جدي و منها على مصر علطول امبارح كان آخر يوم في عدة المرحوم اكمل و انا على حسب العادات والتقاليد صبرت هنا لآخر يوم في العده أظن مليش مكان هنا خلاص.

احمرت عنيه من الغضب وقال: + و مين قالك انك ماشية من هنا ومين اصلا هيسمح بده انتي شكلك لسة مش عارفه عوايدنا ولا اية.

ولم ترفع عينيها في عنية وقالت بقرف: -وانا ايه اللي يقعدني تاني استاذ امير اظن انا كنت هنا يقضي ايام العده والحمد لله خلصت وانا افراج من السجن ده اظن من حقي اطلع اشم هوا واشوف الناس.

قال امير
تمام سجن بسجن انا مش هسيب مرات اخويا لحد غريب انا هجوزك بكره انا كلمت مأذون و اتفقت على معاد كتب الكتاب عوايدنا كده.

قالت نورما بحده وسط كل الجالسين
وانت لو اخر راجل. في الدنيا انا مش عاوزاك و متقلقش انا خلاص عرفت بختي و مش هتجوز تاي خلاص بصراحة قرفت من كل الرجالة.

قال امير:
ومين طلب رايك انا هتجوزك يعني حت. ولم يكمل كلامة. تدخلت هانم.

اباي عاد يا أمير سبها تغور من اهنه وش بوم دي
اللي كان هيخليك تتجوزها هو اللي كان في بطنها علشان ميربيش ولدنا حد غريب لكن اللي في بطنها راح هتقعد وش البومه دي تعمل ايه هنا تاني خلاص ملهاش عازه بقا تغور بس وورثها في ولدي تنساه خالص ملهاش ورث عندنا.

نظرت لها نورما بكره وقالت: اظن كفايا إهانات بقا لحد كده تشكري يا حاجة وانا مطلبتش منكم حاجة و الله الغني عن فلوسكم وعن ورثكم كفايا قوي أن أخرج من السجن ده ولا كتوز الدنيا هتعوض يوم من اللي شوفته هنا الحمد لله أن خارجة على رجلي ولسة بعقلي انا اتعلمت هنا اللي عمري في حياتي ما كنت أتصور أن اتعلمه اشبعوا بفلوسكم.

اقام امير. واقفا وقال: + ايه التهربج ده انا قلت مش هتمشي واعقلي كده يابت الناس و استهدي بالله وتعالي اتعشي وعدي ليلتك.

ماهي: امير. انت عارف. بتقول ايه مين دي اللي تقعد معانا على سفرة دي اللي قتلت ابني ازاي تقعد وتأكل معايا من طبق واحد.

امير: ماهي لحد هنا وكفايا اعصابي خلاص مش مستحملة و التفت لنورما انتي اتفضلي اتنيلي اتعشي.

مسكة نورما السكينة. من على منضده العشاء وقالت:
سبني امشي احسن قسما عظما لكون غرسها في رقبتي و مش هيهمني انا بايعة الدنيا واللي فيها.

استشعرر امير الصدق في نظرة عنيها وأنها ممكن تعمل كده فعلا
قال امير بذعر من جننانها
خلاص انتي اتجننتي اهدي هو ده في ايه.

نورما: في أن الموت عليا اهون من أن أكون مراتك واكملت ببكاء هستيري وكأنها فرخة مدبوحة أمامهم: فاهم مش هتجوزك لو انت اخر رجل و بقولهالك قدام اهلك اهو مش هتجوزك يا امير يا عزاوي ومش عارف هتجوزك.

هانم: مخلاص عاد عنك ماتجوزني يعني هو هيتجوز الامله. يلا في داهية اهو ترتاح من وش البومة ده.

امير: امي بس الله يخليكي انتي مش عارفه حاجة باس انا لازم اتجوزها.

نورما: وانا مش عاوزاك هو غصب.

امير بزعيق
اه غصب أيوة عتجوزك غصب واهدي بقي. بدل مطلع جناني عليكي أقسم بالله لو ماتلمتي وقصرتي ليلتك الاكون...

قطع كلامة والد امير اهدي بس ياولدي وفاهمنا براحة ليه اصرارك ده على الجواز من مرت اخوك صحيح عوايدنا بتقول أكده بس البت مريداش ومصره.

امير: يا سلام و من أمتي انتم بتاخدو برأي الحريم هنا ما هي كانت بردو مريداش اكمل واتجوزته يبقي مجتش عليا هتتجوزني غصب عادي عملتها قبل كده مش جديد عليها.

نورما: بتحدي مش هتجوزك ومش عوزاك قدام عليتك اهو مش عاوزاك.

هانم: انتي بنت قليلة الربايه عاد غوري واحنا كمان مش رايدينك حدانه
وقف امير عاجز قدام اصرراها و مش عاوز يلفت الإنتباه بإصرار الجواز منها احسن حد يحس باي حاجه
ولكن طبعا متفوتش على ماهي قالت وهي ترفع حاجبها: + هو في ايه بلظبط ليه اصرارك الغريب ده وليه هي واخدها قوي كده على نفسها في حاجة حصلت اكيد
امير: انتي هتبداء تخرفي شكلك كده اسكتي علشان هي مش ناقصاكي.

والتفت لنورما و انتي عاوزة تمشي مع سلامة احنا مش بتبقي على حد مش باقي علينا و اظن انا عملت اللي عليا ومقصرتش معاكي وغمز لها.

فاهمت نورنا قصيدة مما زاد غضبها
رمت نورما سكينة من أيدها. وشالت شنطتها و ركبت عربية وصلتها لحد باب سريتها
دخلت نورما وجدت الكل متجمع على العشا
ابتسمت باستهزاء
+نورما مساء الخير عليكم
ليلي جرت عليها
-بنتي حبيبتي نورتي يا قلب امك بيتك
نورما بفطور نورت بجد ماشي يا امي.

بهيجة وانتي اي رجعك دلوق عاد
نورما: مش فاهمة وايه المفروض يحصل يعني عدتي خلصت ورجعت ايه المفروض أدفن نفسي هناك ولا اية.

بهيجة: اباي وأهل البيت هناك عارفين انك هتعتودي
نورما
اه عادي ايه المشكله وانا مش مستنية الاذن من حد متهيقلي انا كبرت بما فيه كفايا.

بهيجة
وهملوكي تعاودي لحالك كيف هي دي الأصول.

نورما:
واللهي ده ميشغلنيش ابقي اسأليهم انتي، انا طالعة انام علشان بكرة ورايا سفر.

فاروق: نورما تعالي هنا أنتي بتكلمي كده ازاي مع جدتك و استني فاهمبينا ايه اللي حصل.

نورما. : بنفاذ صبر بابا مافيش حاجة حصلت خلصت العده ورجعت ونزله الصبح مصر علشان شغلي اللي حالة وقف خلاص تصبحو على خير.

وطلعت قبل اي حد ما بتكلم تاني معاها.

جليلة: لع لع دي فيها أن كبيرة أن هانم تسيب مرت ابنها أكده بسهوله تبقي البت عاملة مصييا كبير ولازم اعرف.

ليلي: مخلاص بقي سيبو البت في حالها عملت كل اللي انتم عاوزينه كفايا بقي سبوها ترجع لحياتها و شغلها شايفنها انطفت ازاي بقي بزمه دي نورما يا فاروق دي بنتك اللي كانت شبة ورده اللي كانت مش بتبطل ضحك وشاقوة انت مش حزين عليها وهي دبلانه كده ومطفيه كفايا بقي موتوها تحت اسم العادات والتقاليد سجنتوها ودمرتم حياتها سبوها بقي تعيش و تتنفس حرام عليم ده حتى ربنا ميرضاش بكده.

فاروق: ليلي انتي اتجننتي انتي ازاي تتكلمي معانا كده.

ليلي: قصدك عقلت كنت مجنونه لما سبتكم تدمرو في بنتي ووقفت ساكت لكن من النهاردة مش هسمح لحد يمسها وانا ونورما هنرجع مصر عاوز ترجع معانا اهلا وسهلا مش عاوزة براحتك لكن انت جيت علينا كتير و احنا استحملنا علشان بنحبك لكن انت فسرت سكوتنا ضعف مننا وانت عارف كويس أننا مش راضين عن أي حاجة حصلت و تصبحو على خير ورايا سفر.

جليلة: مرتك وبنتك اتجنوو عاد يا ولدي.

فاروق: لا يا امي ليلي عندها حق في كل حاجة قالتها بس احنا عاملين زي النعام بندفن راسنا و نعمل مش واخدين بالنا صح انا دمرت بنتي بأيدي عارف انها مش راضية عن الجوازه وعملت مش شايف اهي راجعة مكسورة وارملة ومكملتش سنه
قالت جليلة: ماهو ده اللي انا بقوله بنتك أرملة ماهياش بنت بنوت عتدلع والارملة ماينعش تخش وتطلع على كفيفها عاد يعني شغلها ده ميلزمناش.

فاروق
بعد اذنك يا امي دي حياتها ياريت من فضلك سبيها بقي تعشها للطريقة اللي هي شيافها صح كفايا اللي راح من عمرها بقي و زمبها في رقيبنا كلنا و رقبة الجهل اللي اسمة العادات.

وعند نورما أغلقت عليها غرفتها و رمت كل أقنعت القوة و جلست على حافة السرير. وكانها فقدت روحها و اصبحت دمية بدون مشاعر
نورما ااااااه ااااه ودمعها شلال نازل بحرقة وكأنها جمرات نار نازلة من عنيها
ضغطت على قلبها وقالت.

قلبي واجعني كسرتني كسرت اجمل احساس كان نفسي احسه معاك وكسرت حبك جوايا خلاص انت موت بالنسبالي انا لازم اقوي لازم مش هخليك تهزمني لازم اكون اعلي منه انا هوريك و هوريكم كلكم نورما هتبقي ايه انا مش هرحم حد من هنا ورايح مش هرحم حد علشان محدش فيهم راحمني والكل كسرني من اول ابويا ما خذلني واتخلي عني لحد امير اللي عطيته قلبي وكسرني
ثم امسكت هاتفها تبحث عن رقم.

+ الو أيوة يا سحر ازيك بقولك أول حاجة تعمليها الصبح حضري كل اورقي و حضري الباسبور بتاعي انا هنقل الوكاله كلها لفرع فرنسا وانتم هتمسكوا الشغل اللي هنا حضري بس كل الورق تبع وكاله فرنسا علشان انا راجعة بكره مصر عاوزة اكون كمان يومين في باريس.

الفصل التالي
بعد 19 ساعة و 22 دقيقة.
جميع الفصول
روايات الكاتب
روايات مشابهة